Bedrijventerrein voor kmo’s slaat aan: al acht plekken verkocht naar nieuws overzicht

27 April 2018

EVERGEM / GENT -­ Schrijnwerkers, schilders, loodgieters of andere zelfstandigen: allemaal hebben ze plaats nodig om hun bedrijf te kunnen uitbouwen, maar vaak kunnen ze niet terecht op een groot industrieterrein. Voor die kleinere ondernemingen biedt Evergem Business Park een oplossing. Het terrein heeft vierentwintig gloednieuwe units voor kmo’s.

Het bedrijventerrein Grote Nest van Ghent Industrial Investment (G2I) tussen Gent en Evergem biedt nog heel wat percelen te koop aan, van 1.500 tot 44.000 vierkante meter. Omdat ze meestal te groot zijn voor kleine ondernemingen, biedt Resolve, de onderneming in bedrijfsvastgoed, op Evergem Business Park nu vierentwintig instapklare loodsen van 66 tot 253 vierkante meter. “Met ons aanbod focussen we op kleine bedrijven. Vroeger kon een schrijnwerker een bedrijfje in zijn tuin hebben. Dat mag niet meer. Op de meeste industriezones valt de eigenaar van een klein bedrijf vaak tussen twee stoelen. De kleinschaligheid is net een troef”, stelt Gaetan. 

GAETAN LANCKSWEERD
“De vraag naar kleine bedrijfs-
gebouwen is gigantisch”

Het Business Park ligt dicht bij het kanaal Gent­Terneuzen en is bovendien van de snelwegen E34, E40 en E17 heel vlot bereikbaar.

“De dichtbijgelegen veerdienst van Langerbrugge brengt je naar de overkant van het kanaal en in amper 20 minuten ben je in Gent. We gebruiken duurzame materialen en leveren een instapklare grote doos, waarvan nog enkel de binnenafwerking moet gebeuren en waarop de eigenaars fier mogen zijn”, beklemtoont Lancksweerd.

De kleinste loods kost 95.000 euro, exclusief btw. Voor de grootste betaal je 218.000 euro. “In Oostende realiseerde Revolve met veel succes een veel groter businesspark. Daar zijn in drie jaar meer dan honderd loodsen verkocht”, klinkt het. “De vraag naar kleine bedrijfsgebouwen is gigantisch. Nog voor onze opendeurdag zijn in Evergem ook al acht units verkocht. In een dergelijk businesspark komen bedrijven van diverse branches. Dat zorgt voor een interessante kruisbestuiving en eventuele samenwerking”, besluit de verkoper.

Het Business Park is zondag 29 april te bezichtigen.

© Het Nieuwsblad / www.nieuwsblad.be.
27/04/2018 door Ivan Vanhove

Delen op

Uw eigendom verkopen? Contacteer ons